Opatija je smještena u Kvarnerskom zaljevu u podnožju planine Učka (1.401 m). U prošlosti poznata i pod imenom Abbazia pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Opatija je vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja.

Opatija se razvila oko benediktinske Opatije Sv. Jakova, koja se prvi put spominje 1453. godine. Tadašnja Opatija je naselje od svega 35 kuća smješteno uz crkveni kompleks. Brojila je 250 stanovnika orijentiranih na pomorstvo, poljodjelstvo i ribarstvo.1844. godine počinje i turistički razvoj grada, izgradnjom klasicističke “Villa Angolina”, a nagli uspon doživljava nakon 1880. godine, kada cijelo područje kupuje “Društvo južnih željeznica”.

U to vrijeme nastaju i brojne luksuzne vile, ljetnikovci, hoteli, pansioni, sanatoriji, paviljoni, kupališta, šetališta i parkovi. Iz tog su doba hoteli “Kvarner” (1884. arh. Wilhelm), “Imperial”, “Opatija”. Godine 1889. Opatija već ima uređene parkove, luksuzne vile, hotele i slične objekte, te dobiva status elitnog ljetovališta i zimovališta.

Posjeti stranicu Turističke zajednice grada Opatije i saznaj sve tajne ovog mediteranskog bisera!

Posjeti stranicu Turističke zajednice grada Opatije i saznaj sve tajne ovog mediteranskog bisera!

Savršeni odmor za zdravi osmjeh

Jeste li ikada razmišljali da za vrijeme svojeg godišnjeg odmora obavite sve što ste htjeli. Koliko ste puta odgodili odlazak zubaru zato jer niste imali vremena? Došao je kraj odgađanju obaveza, a mi vam nudimo upravo to.

Dentalni turizam Opatija – Odmor nakon kojeg ćete konačno moći pokazati svoj zdravi osmijeh!

Dentalni turizam Opatija
milenij_1273-Kopiraj
Kako do nas?

Zimmermann Dental nalazi se iznad centra Opatije, a do ordinacije Vam je potrebno samo 5 minuta automobilom.

Dolazak iz Opatije – na semaforu produžite ravno, vozite glavnom cestom oko 2 km, sa desne strane je vidljiva svjetleća reklama Zimmermann Dental.

Dolazak iz Rijeke – na semaforu u Opatiji skrenite desno, vozite glavnom cestom oko 2 km, sa desne strane je vidljiva svjetleća reklama Zimmermann Dental.

Dolazak iz Lovrana – na semaforu u Opatiji skrenite lijevo, vozite glavnom cestom oko 2 km, sa desne strane je vidljiva svjetleća reklama Zimmermann Dental.

.

Što nikako ne smijete propustiti

Lungo Mare
Šetnica obalnim pojasom od Preluka, Voloskog, Opatije, Ike, Ičića do Lovrana u dužini od oko 12 km.
Fontana – Helios i Selena
Djelo kipara Hansa Rathautsky-a iz 1889. g. Nalazi se nasuprot Hotelu Imperial u neposrednoj blizini Crkve Sv. Jakova.
Spomenik Friedrichu Juliusu Schulleru
F. J. Schuller je bio direktor Društva južnih željeznica, smatra se predhodnikom izgradnje Opatije u moderno turističko središte.
Djevojka s galebom
Djelo kipara Zvonka Cara, postavljena uz more 1956.g. Jedan je od simbola Opatije.
Umjetnički paviljon “Juraj Matija Šporer”
Izložbeni prostor koji je dobio ime po liječniku dr. Juraju Matiji Šporeru (1859. godine predlagao je osnivanje “Društva za izgradnju Opatije” kao i morskog kupališta i prirodnog lječilista).
Crkva Sv. Jakova
Sagrađena je na temeljima nekadašnjeg benediktinskog samostana i prvi put se spominje 1439.g. Lijevo, uz crkvu, nalaze se samostan i klaustar s bunarom u sredini. Između crkve i samostana smješten je zvonik, građen od kamena.
Hrvatski muzej turizma
Villa Angiolina, Park Angiolina 1,Opatija
Otvoren: 10:00 do 18:00 svaki dan, osim ponedjeljkom

Kontaktiraj
nas još danas!

Rado ćemo vam pomoći otkloniti sve vaše probleme!

Kontaktiraj nas

Kontaktiraj
nas još danas!

Rado ćemo vam pomoći otkloniti sve vaše probleme!

Kontaktiraj nas