Implantologija
20.11.2022.
Zimmermann - estetika osmijeha
Estetika osmijeha
21.11.2022.

Complete smile therapy

Complete smile therapy by Zimmermann ujedno su metoda i pristup rješavanju estetskih, parodontoloških i funkcionalnih problematika usne šupljine.

Pacijenti u Zimmermann dental aesthetic studio dolaze iz više razloga: po novi osmijeh, riješiti se bolova koji mogu biti posljedica različitih stanja i/ili zato jer žele jesti i žvakati kao što su nekada mogli.

Cilj Complete Smile Therapy pristupa jest pomoći pacijentu da osvijesti kako ljepota njegovog osmijeha ovisi primarno o zdravlju njegove usne šupljine. Kako bi mogli stvoriti estetski besprijekoran, blistav osmijeh bitno je postaviti zdrave temelje.

U praksi to znači da je tzv. protetski dio (uzimanje otiska i izrada krunice/mosta/proteze te postavljanje rada u usta) tek posljednji korak. Prije toga treba sanirati/ozdraviti zubno meso, ukloniti karijese i izliječiti zube. Za sve to potrebni su stručnost, znanje i praksa jer se radi o različitim vrstama zahvata. Tek kada smo završili s parodontološkim i/ili endodontskim terapijama možemo krenuti s planiranjem osmijeha.

KOJI JE VAŠ PRVI KORAK?

 

Prvi korak je vaša odluka! Trenutak kada ste osvjestili da vaše lice ne zaslužuje takav osmijeh i da bi kvaliteta vašeg života trebala biti puno bolja.

Dr. Marko Zimermann nema prvi pregled, već prvi i drugi pregled. Upoznavanje, postavljanje dijagnoze, planiranje sanacije vaše usne šupljine i novog osmijeha zahtjevaju vaše i njegovo vrijeme. To je vrijeme koje vi i vaš osmijeh zaslužujete!

KOLIKO DUGO TRAJE COMPLETE SMILE THERAPY?

 

Kada razmišljate o zdravlju vašeg osmijeha, probajte se sjetiti koliko je vremena trebalo da vaši zubi dođu u stanje u kojem su sada. U pravilu se radi o procesima koji više ili manje traju nekoliko godina.

Complete Smile Therapy je proces obnove za koju je potrebno vrijeme. Protetski radovi postavljeni na nezdravim, loše liječenim temeljima za vas će u budućnosti značiti još dužu i skuplju terapiju kada za nju dođe vrijeme. A kod loše planiranih i izvedenih protetskih terapija taj trenutak brzo dođe!

Prije detaljnog prvog i drugog pregleda, panoranskog snimka i kliničkog pregleda nije moguće predvidjeti koliko će trajati vaš Complete Smile Therapy. Ono što možemo sa sigurnošću reći jest da će trajati točno onoliko koliko je potrebno da vaša usna šupljina, meka i tvrda tkiva postanu zdravi i samim time najbolje moguće mjesto za vaš novi osmijeh.

“Meni je stalo do zdravlja zubi mojih pacijenata jer mi je stalo do mog posla. Ja nisam samo još jedan copy/paste zubar. Vještina i stručnost stvar su edukacije i prakse, dok je osobnost nemoguće kopirati. Pacijentima nudim trajna rješenja u koja vjerujem. Ne pristajem na kompromisna rješenja koja kategoriziram kao krpanje. Krpaju se čarape, a ne zubi ili zdravlje mojih pacijenata.”