Sve za pacijente

Odlazak zubaru često je za pacijente traumatičan događaj. Kombinacija osjećaja nelagode jer ne znamo što nas očekuje, sa strahom jer iskustvo na zubarskoj stolici često povezujemo s boli, stvaraju nam stres s kojim se teško nosimo.

Zato se često događa da na prvom pregledu zaboravimo većinu pitanja koja smo htjeli postaviti, a kojih se sjetimo kada stres pustimo iza sebe tj. kada dođemo doma.

Postoje često i manje često postavljana pitanja, a ovdje ćemo se potruditi odgovoriti na sva. Podijelili smo ih po vrstama terapija i problematika kako bi vam olakšali pronalazak i skratili gubitak vremena.

Pitanja o prvom pregledu kod zubara

 
Koliko trebam čekati da mi se izradi ponuda za vaše usluge?
Ponudu izrađujemo nakon prvog pregleda. Ovisno o problematici koju rješavamo, ponuda može biti više ili manje kompleksna. Kada je ponuda gotova, pozivamo vas na drugi pregled prilikom kojeg će vam dr. Marko Zimmermann detaljno objasniti koji su prijedlozi za rješavanje vašeg problema, što sadrži ponuda te koliko je vremena potrebno kako bi problem riješili i postigli rezultat kojim ćete biti zadovoljni.
Mogu li odmah započeti s terapijom?
S terapijom možete započeti odmah, osim ako se ne radi o kompleksnijim zahvatima za koje će nam biti potrebno više vremena. U tom slučaju zakazujemo vam termin u najkraćem mogućem roku.
Što mi sve treba za prvi pregled ako me zanimaju krunice i mostovi?
Ako vas zanimaju protetski radovi, tada svakako trebate imati recentni panoramski snimak. Ako ga nemate, možete ga napraviti u ordinaciji s kojom surađujemo.

Pitanja o dentalnim implantatima

 
Kako ću saznati jesam li kandidat za implantat?
Jedini način je da se se napravi i analizira 3D slika čeljusti, kako bi vidjeli pravo stanje kosti. 3D slika se radi isključivo prije svake ugradnje implantata, na taj način se izabere pravi oblik i veličina implantata. Nakon toga, uz konzultaciju i zajednički dogovor, predlažemo vam optimalan plan terapije. Dodatno, svakom pacijentu prije ugradnje dentalnih implantata radimo test na Vitamin D obzirom je isti od iznimne važnosti u regeneraciji i postoperativnom cijeljenu.
Hoću li moći sutra na trening?
Teoretski da, ali najbolje po svom osjećaju. Uvijek je bolje biti oprezniji kada je riječ o vlastitom zdravlju. Ako razmišljate o uporabi dermalnih filera i Botoxa, zasigurno vas brine koga odabrati za vaš tretman. Vaš je doktor dentalne medicine možda netko tko vam ne bi odmah pao na pamet, ali od svih profesionalaca koji se specijaliziraju za ove tretmane, on je najbolji izbor.
Koji implantat ćete mi ugraditi?
Implantat od titana koji je biokompatibilan, koji je istražen duži niz godina znanstvenim studijama i koji se dr. Zimmermannu u radu pokazao najboljim. Samo ime implantata nema prevelikog značaja jer postoje i „renomirani“ proizvođači implantata koji nemaju dobre sustave.
Mogu li ja staviti implantat?
Ako ste zdrava osoba ili osoba sa bolestima koje su pod kontrolom liječnika, možete staviti implantat.
Hoće li mi me boljeti ugradnja implantata?
Neće, jer se radi s lokalnom anestezijom koja se primjenjuje na područje na kojem radimo. 
Hoću li moći jesti normalno nakon ugradnje implantata?
Nakon popuštanja anestezije možete normalno jesti. Moguća je bol zbog otekline, ali nju lako rješavamo terapijom antibioticima.
Hoće li mi implantat ispasti?
Neće, ako se pridržavate uputa oko kojih se dogovorimo. Statistički je uspješnost stavljanja implantata 98.5%, a taj postotak možemo povećati tak da osiguramo da ga ugrađujemo uz dobru pripremu.
Hoću li moći sutra normalno funkcionirati na poslu?
Ovisno o veličini zahvata. Važno je poštovati proces zacjeljivanja i ponekad se strpiti nekoliko dana. Kod manjih zahvata, već sutradan je moguće normalno funkcioniranje, a kod opsežnijih zahvata kao što su podizanje dna maksilarnog sinusa ili “sinus-lifta” s ugradnjom više implantata mogućnost komplikacija u vidu otekline podlijeva su veće. U tom slučaju ste pokriveni antibioticima i uzimate tablete protiv bolova po potrebi.