Zimmermann - Protetika
Protetika
19.03.2020.
Zimmermann dental - Preventiva i konzervativa
Preventiva i konzervativa
20.11.2022.

Oralna kirurgija i parodontologija

U Zimmermann dental aesthetic studiu moguće je obaviti i određene zahvate iz domene oralne kirurgije i parodontologije.

Oralna kirurgija


Vađenje zuba, odstranjivanje manjih zubnih cista ili vrhova zubnih korijena/apikotomije u slučaju kroničnih upala ili fraktura često predstavljaju prvu fazu Complete Smile Terapy-a.

Kako bi pripremili čeljust za potpunu protetsku sanaciju, bitno je izvaditi zube koje više ne možemo spasiti i/ili spasiti zube koji još uvijek imaju dobru prognozu.

Parodontologija


Zdravo zubno meso jedan je od osnovnih preduvjeta uspješne protetske terapije, a pacijenti često upravo ovaj segment zdravlja usne šupljine zanemaruju.

Crveno i otečeno zubno meso znakovi su gingivitisa (blage upale zubnog mesa) koju možemo uspješno izliječiti, dok povučeno zubno meso i vidljivi zubni vratovi već govore u prilog parodontitisu ili parodontozi koja zahtjeva puno ozbiljniji pristup u liječenju.

MOGU LI SE PARODONTITIS ILI PARODONTOZA IZLIJEČITI?

Ukoliko se parodontitis ne dijagnosticira i ne liječi na vrijeme, pitanje je vremena kada ćemo sve zube koji se nalaze u toj oboljeloj regiji morati izvaditi. Gubitku zuba uslijed parodontitisa doprinosi povlačenje kosti u kojoj se zubi nalaze, a sve zbog dugotrajne prisutnosti plaka i bakterija koje se u njemu nalaze.

Parodontitis ne možemo izliječiti, ali ga možemo dugotrajno držati pod kontrolom i spriječiti dodatni gubitak kosti i posljedično zuba.