Zimmermann - estetika osmijeha
Estetika osmijeha
21.11.2022.
Zimmermann - estetika lica
Estetika lica
21.11.2022.

Grillz

ESTETIKA U DENTALNOJ MEDICINI

Grillz - korak dalje u estetici osmijeha


Kada razmišljamo o zubnom nakitu, u pravilu nam na pamet padaju minijaturni kristali/cirkoni koji se apliciraju na odabrani zub. Grillz nakit predstavlja korak dalje u estetici osmijeha. Radi se o zubnom nakitu koji se može aplicirati na jedan ili više zuba. Mogućnosti dizajna su mnoge, a odabir materijala ovisit će o financijskim mogućnostima pacijenta. Grillz možemo izraditi  u “potpunoj” ili parcijalnoj varijanti, male, pune, šuplje, između jedinica ili između čeljusti.. nema ograničenja što se tiče njihovog izgleda.

U Zimmermann dental aesthetic studio Grillz možemo izraditi od zlata, platine ili klasičnog metala koji koristimo za metal-keramičke mostove. Dodatno se u dizajn mogu uklopiti kristali/cirkoni. Ono što je važno znati jest to da je Grillz nakit i tako se treba i tretirati - skidaju se za vrijeme jela, prije spavanja. Ukoliko se pacijenti ne pridržavaju ovih pravila postoji mogućnost oštećivanja zuba.

Dr. Marko Zimmermann prvi je započeo s izradom Grillz nakita u Hrvatskoj.

parallax background

“Zlato i zlatni zubi su oduvijek simbolizirali snagu, status i bogatstvo, baš kao i danas. Grillz zubni nakit nije za svakoga, radi se o ekstravagantnom dodatku koji treba znati nositi.”