Zimmermann - estetika lica
Estetika lica
21.11.2022.

Ortodoncija

U Zimmermann dental aesthetic studiu pružamo usluge mobilne i fiksne ortodoncije.

Nevidljivi mobilni ortodontski aparatić za zube


Ortodontska terapija s prozirnim udlagama ili alignerima uključuje izradu gotovo nevidljivih udlaga po mjeri koje zube lagano povlače u pravilan položaj, a koje se periodično mijenjanju kako bi zube dovele u željeni položaj.

Mobilne udlage ili aligneri manje su uočljivi od tradicionalnih metalnih aparatića, izuzetno su praktični te se mogu lagano stavljati i skidati za vrijeme obroka omogućujući bolju oralnu higijenu.

Izrađuju se od posebne vrste plastike, a ortodontska terapija s mobilnim udlagama nema dobnu granicu - to znači da ih, ukoliko za njih postoji dobra indikacija, možemo preporučiti i djeci i odraslima.

Terapija prozirnim udlagama ili alignerima


Kako bismo mogli procijeniti jesu li pacijenti dobri kandidati za terapiju s prozirnim udlagama, odnosno hoćemo li uz njihovu pomoć ostvariti željene rezultate, potrebno je odraditi cijeli dijagnostički postupak koji obuhvaća:

  • uzimanje otisaka, skeniranje čeljusti i izradu 3D modela
  • intraoralno i ekstraoralno fotografiranje zubiju
  • RTG snimak čeljusti

Cijela dijagnostika zatim se šalje u odabrani institut (ovisno kojeg proizvođača udlaga odaberemo) gdje se izrađuju vaši personalizirani aligneri tj. udlage. Po potrebi, nove dijagnostičke parametre šaljemo na obradu kako bi se izradili novi setovi alignera.

ŠTO SE DOGAĐA ZA VRIJEME TERAPIJE?

 

Kada stigne vaš prvi set alignera, dolazite u Zimmermann dental aesthetic studio kako biste isprobali udlage te kako bismo vas educirali o njihovom ispravnom nošenju. Alignere ćete nosit cijeli dan, svaki dan, osim kada budete jeli ili prali zube. Budući da se aligner može ukloniti, moći ćete ga nakratko skinuti kad god zatrebate tijekom dana.

Nošenje nevidljivih alignera je jednostavno i i neće remetiti vaše svakodnevne rutine. Svaki set algenera nosit ćete dva tjedna, a zatim ćete se prebaciti na sljedeći set alignera.

U početku će vaši I aligneri čvrsto pristajati vašim zubima jer su dizajnirani da nježno i precizno pomiču vaše zube. Nakon nekoliko dana, vaši će se zubi postupno pomicati u novi položaj.

KOJE VRSTE NEVIDLJIVIH ALIGNERA/UDLAGA POSTAVLJAMO U ZIMMERMANN DENTAL AESTHETIC STUDIU?

Ovisno o anomaliji koju ispravljamo te financijskim mogućnostima pacijenta u obradi, u Zimmermann dental aesthetic studiu možemo preporučiti dvije vrste nevidljivih alignera koje proizvode dva različita branda:

FIKSNA ORTODONCIJA

Osim ortodontskih terapija nevidljivim mobilnim aparatići, pružamo i usluge fiksne ortodoncije za djecu i odrasle.